Voet en handreflexologie

Reflexologie heeft als bedoeling om de organen en zenuwen van ons lichaam die in de handen en voeten als reflectiezone terug te vinden zijn te behandelen. Door deze zones te gaan masseren krijgen we een betere doorbloeding van dat desbetreffende orgaan. Het geeft een ontspannende werking, we kunnen onze emotionele en mentaal welbehagen ook gaan beïnvloeden door pijnlijke punten te gaan masseren zodat ons lichaam terug in haar harmonie hersteld.
Reflexologie is een alternatieve geneeswijze, een ondersteuning maar vervangt de regulaire geneeskunde niet.

Voor wie?

Reflexologie is geschikt voor alle gezonde mensen van elke leeftijd die gezond willen blijven en er zelf voor willen zorgen door ontspanning en harmonisering van de levensenergieën.

Bij mensen met klachten en waar de energiestroming verstoord is, kan reflexologie als stimulerend en herstellend gaan werken.

Reflexologie is een ondersteuningsmethode die mee werkt met de natuurlijke reactie van het lichaam.
De massage heeft als doel om de energiestroom terug op gang te zetten en verder de bloedsomsloop te stimuleren en afvalstoffen te verwijderen, waardoor het lichaam terug meer kracht krijgt.

In sommige gevallen is reflexologie niet in de eerste plaats aangewezen, bijvoorbeeld kort na een transplantatie, in-vitro fertilisatie, acute ontstekingen, infectieziekten,...

Klachtenbehandeling

Reflexologie kan je helpen bij: 

 • Stress
 • Slapeloosheid
 • Zwangerschapskwalen
 • Moeilijkheden om zwanger te worden
 • Ontspanning
 • Hoofdpijn
 • Nek en rugklachten
 • Depressie
 • Hormonale disbalans
 • Spijsverteringsproblemen
 • Vocht in de benen/voeten
 • ....

Tijdens een sessie wordt er ook altijd gekeken naar emotionele blokkades. Emoties zijn vaak de oorzaak van bepaalde kwalen. Je kan ze niet los van elkaar zien. Vaak zijn het emoties waar we ons niet bewust van zijn, pijnen van heel lang geleden die je hebt verdrongen maar die zich nog hebben genesteld op bepaalde organen in je lichaam en die je ziek maken of chronische pijn geven.

Ben jij iemand met een moeilijke spijsvertering? Dan ben je waarschijnlijk iemand die moeilijk zaken kan verwerken.

Ben jij iemand met luchtwegenproblemen? Dan ben je waarschijnlijk iemand die ergens een (oud) verdriet vasthoudt en moeite hebt met zaken op te nemen.

En ga zo maar door.

Bij de handreflexologie behandeling ligt de focus meer op ontspanning en rust brengen. Een sessie duurt gemiddeld 30 minuten.
Bij de voetreflexologie wordt er veel breder en dieper gekeken. Hier kan er gewerkt worden op rust, ontspanning en klachten. Ook een lymfedrainage is mogelijk.
Kom je voor de eerste keer dan zal de sessie langer duren omwille van een voorafgaand gesprek. De volgende sessies duren gemiddeld 1uur, dit kan soms korter of soms langer zijn, afhankelijk van wat er tijdens de sessie moet gebeuren.
Wil je komen puur voor rust en ontspanning? Dan kan je ook kiezen voor een voetreflexmassage van 30 minuten.

Aromatherapie 

Aromatherapie wordt uitgevoerd met essentiële oliën. Essentiële oliën zijn aftreksels van planten die elk een eigen unieke werking en geur heeft.  Ze zijn ook 100% natuurlijk. Dit gebeurt door een zeer verfijnd proces, waarvoor zeer veel grondstoffen nodig zijn, die de kwaliteit garanderen en daardoor dus ook zeer waardevol zijn.  Zo kunnen de oliën je helpen bij het slecht slapen, als je je even wat minder voelt, ondersteuning van de weerstand,… ze dragen bij aan je levenskracht en welzijn. Ook op spiritueel niveau zijn de oliën geweldig. Ze helpen je namelijk bij je bewustzijnsproces.

Doordat ze zo sterk geconcentreerd zijn hebben ze een zeer krachtige werking op het lichaam, zowel fysiek als mentaal. Door de fijne structuur dringen de moleculen van de oliën snel door de celmembranen heen en verbeteren de cellulaire functies.  Lees meer onder Olie avontuur.

Aromatherapie kan je werkelijk bij alles gebruiken. Bij de reflexologie is ze voor mij onmisbaar geworden. Ze vullen elkaar zo mooi aan! 

Handverzorging 

Tijdens de behandeling handverzorging kan je kiezen uit een basis manicure en een spa manicure. Een basis manicure houdt in:  nagels vijlen, nagelriemen verzorgen, velletjes verwijderen, nagelbadje, nagelriemolie en een kleine handmassage. Een spa manicure houdt in: nagels vijlen, nagelriemen verzorgen, velletjes verwijderen, oliebadje voor je nagels, handscrub en een hand - armmassage. 

Je kan ook kiezen voor semi-permanent lak.

Prijslijst

Voetreflexologie 1e keer............................................. 55€/35€
Voetrefexologie........................................................... 50€
Voetreflexologie 30 minuten .......................................30€
Handreflexologie......................................................... 30€ 

Basis manicure............................................................. 22€
Manicure met oliebadje............................................... 28€
Spa manicure............................................................... 37€
Semi-permanente lak.................................................. 38€
Verwijderen semi-permanente lak............................... 15€
Verwijderen semi-permanente lak met verzorging....... 30€

Reeksen

Drie voetreflexologie behandelingen........................... 120€
Slechts eenmaal bruikbaar per klant. Reflexologie is geen wondermiddel en je vooruitgang bouwt zich meestal op afspraak na afspraak. Daarom wil ik je met dit aanbod de ervaring geven van de mogelijkheden van reflexologie. (1 maand geldig)

 

Meer uitleg over de behandelingen kan je hierboven lezen.

Kom je niet opdagen op onze afspraak, of bel je dezelfde dag nog af, dan ben ik genoodzaakt 8 euro aan te rekenen voor de huur van de praktijkruimte.