Eco beauty met essentiële oliën

Gepubliceerd op 19 april 2021 om 11:41

Als je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik het super fijn vind om zelf mijn schoonheids- en verzorgingsproducten te maken. Ik vind het echt heerlijk om op eigen maat en helemaal natuurlijk mijn producten te maken. Alles wat je zelf maakt is zoveel meer waard.

In al die dure cosmetica dat je kan kopen in de dure parfumeries zitten vol chemicaliën en is echt niet gezond. Het zou best kunnen dat je de indruk krijgt dat ze jou helpen, maar ondertussen dringen er allerlei andere chemicaliën in je huid die weer ergens anders een probleem veroorzaken.

Ik wil echt op het hart drukken dat je opzoek gaat naar biologische verzorgingsproducten. Ze zijn zoveel fijner en milieu vriendelijker. Of maak ze gewoon zelf zoals mij!

Op mijn instagram en facebook kan je zien hoe ik te werk ga!

In deze blog wil ik je graag vertellen over de meest gebruikte huid en haar essentiële oliën.

De meest gebruikte essentiële oliën in je DIY verzorgingsproducten zijn:

Lavendel

Het Zwitsers zakmes onder de oliën. Lavendel is een echt musthave in huis, je kan deze olie inzetten voor eender welk. De olie heeft een frisse, zoete, bloemige, kruidige aroma dat zowel rustgevend als verfrissend is. Het stimuleert de haargroei en is heilzaam voor de huid. Vaak wordt de olie ook gebruikt voor kleine snijwonden, blauwe plekken en huid irritaties. De olie kan de toestand herstellen als deze uit balans is, dit zowel fysiek als geestelijk. Het versterkt ook de werking van andere oliën.

Sandelhout

Sandelhout is een grote vriend van de huid, longen en urinewegen. Sinds de oudheid gebruikte men deze olie bij huid en haarverzorging. De olie is geschikt voor alle huidtypen.
De olie heeft een rijke zoete, warme en houtachtige geur. Ook ideaal om te gebruiken tijdens meditaties, geeft inzicht aan wie op zoek is naar zijn innerlijke zelf.

Cederhout

Cederhout is een krachtige olie met een houtachtige en warme geur. De geur werk gunstig bij problemen op de luchtwegen, angst en depressie. Het werkt zeer rustgevend, geeft aarding en versterkt de innerlijke kracht.  De olie wordt veel gebruikt bij huidaandoeningen vanwege de antiseptische werking. Het werkt op de onzuiverheden van de huid en ondersteunt de jeugdige huid en gezonde haren. Stimuleert ook de haargroei.

Rozemarijn

Rozemarijn heeft een fris, kruidige en licht zoete medicinale geur. Een ideale olie voor mentale alertheid als je vermoeid bent. Het is een veel gebruikte ingrediënt in de huid en haar verzorgingsproducten. Rozemarijn is ook een beschermende olie en zuivert het lichaam, geest en negatieve invloeden.

Frankincense

Frankincense heeft een zoete, frisse, fruitige, warme en houtachtige geur. Het is een zeer waardevolle olie in de huid en haar verzorgingsproducten. Het werkt goed voor de droge huid en verouderde huid. Hierin zijn A-pineen en limoenen belangrijke bestanddelen waardoor het bruikbaar is als samentrekkend middel, slijmoplosser en een antisepticum voor de huid.
De olie wordt ook heel veel voor meditaties gebruikt, het maakt de ademhaling rustiger, terwijl die zich ook verdiept.

Tea Tree

Tea tree is gekend als een zeer antiseptische olie. De olie wordt veel gebruikt in huidverzorgingsproducten en schoonmaakproducten vanwege zijn frisse en reinigende eigenschappen. De olie ondersteunt een gezonde hoofdhuid en haar, ideaal voor als je last hebt van roos. Ook ideaal om te gebruiken bij jeugdpuistjes. Helpt ook goed bij nagelontstekingen.

Lemon

Lemon is echt een heerlijke verfrissende olie. Het is heel erg breed inzetbaar. Het is een schone, stimulerende en energieke geur die onze concentratie kan verbeteren. De olie is ook inzetbaar voor huid en schoonmaakproducten. Belangrijk om te weten is dat lemon bij toepassing op de huid, de zon 24 uur vermeden moet worden. De olie kan namelijk lichtgevoeligheid veroorzaken. Het werkt tonifierend op de huid en bloedvaten. De olie is ook goed voor broze nagels en werkt desinfecterend.
Je kan er ook heerlijke drankjes van maken! Zeer verfrissend!

Voor de DIY recepten verwijs ik je graag door naar mijn Instagram pagina van Ama Lurra.  Ik hoop dat jij ook aan de slag gaat met zelf je verzorgingsproducten te maken!

Succes ermee!

Liefs,

Jolien


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.