12 tips om zwangerschap door te komen

Gepubliceerd op 12 januari 2021 om 11:44

Ook al ben ik nog maar 19,5 weken zwanger, ik heb al heel wat uitgeprobeerd en ervaren en wou dit dolgraag met andere toekomstige mama's delen! Ik deel jullie graag mijn ervaringen rond wat je zeker in huis moet hebben om je zwangerschap door te komen.

Dit zijn mijn 12 tips die je in huis moet hebben tijdens je zwangerschap:

 1. Ningxia
 2. Orange
 3. Gentle baby
 4. Magnesiumvlokken & spray
 5. Striemenzalf
 6. Aambeienzalf
 7. Rose ointment
 8. Perineum olie 
 9. Visolie
 10. Vitamine E & C & foliumzuur
 11. Hypnobirthing boek
 12. Ouderschap vanuit je hart boek

Vitaminen zijn het allerbelangrijkste tijdens je zwangerschap. Je kleintje en je lichaam vragen hierachter. Als je geen vitaminen neemt kan dit altijd ernstige oorzaken met zich meebrengen voor jou en je kleintje. De eerste 3 maanden is foliumzuur zeer belangrijk. Foliumzuur is heel moeilijk opneembaar in je lichaam. Je kan deze terugvinden in bladgroentes zoals spinazie, witloof, spitskool, andijvie, sla en boerenkool. Omdat je waarschijnlijk hier niet genoeg van eet en de groentes niet meer voldoende foliumzuur bevatten, kan je deze best extra innemen. 
Wat je het beste nog inneemt is visolie, vitamine E & C en magnesium. Magnesium is ook zo een moeilijk opneembaar mineraal. Veel mensen kampen met een tekort aan magnesium zonder dat ze dit weten. Ik gebruik deze in de vorm van voetbadvlokken van Zechsal. Via de voeten neem je dit het beste op in je lichaam en nog eens lekker ontspannend. Heb je geen tijd of zin in een voetenbad? Dan bestaat er een magnesiumspray die je elke avond als je geen voetenbad doet, op je voeten kan sprayen. Deze zou ook goed werken tegen harde buiken, gewoon op de buik sprayen.  Je moet geen bang hebben voor een overdosis, wat teveel is plas je er gewoon weer uit.
Tip: Ga je in bad bevallen? Doe dan magnesiumvlokken in je bevallingsbad.
Vitamine E gebruik je voor de souplesse van je lichaam. In de voedingssupplementen Prenatal van Coral Club kan je deze 3 vitaminen terugvinden in 1 capsule.

Als je meer wilt weten over welke voeding je het beste kan eten tijdens de zwangerschap, bestaan er genoeg goede boeken. En ja hoor, het is belangrijk dat je op je voeding let tijdens de zwangerschap. Voeding kan ook bepaalde zaken uitlokken zoals diarree, maagzuur, eczeem,… tijdens de zwangerschap ben je hier extra gevoelig voor.

Het Ningxia drankje van Young Living is zeker ook een grote aanrader! Het is een krachtig antioxidant drankje. Het bevat Chinese Wolfbessen, een mix van bosbessen, appelbessen, kersen, granaatappels en pruimensap, natuurlijke Stevia extract, druivenpit extract en puur vanille extract. Daarnaast zit er ook de essentiële oliën mandarijn, yuzu, citroen en sinaasappel in.
Het is een supermix voor je spijsvertering, gezonde immuunsysteem, gezonde hersenfunctie en een gezonde hart een vaatstelsel.

Tijdens de eerste 4 maanden van mijn zwangerschap kon ik geen enkele essentiële olie geur verdragen. Dit was heel jammer maar ik had er op dat moment ook geen behoefte aan. Ze zeggen dat als je zwanger bent je ook niet meer alle oliën zomaar op je lichaam kan smeren, zeker in het begin. Dus heb ik dit ook niet gedaan. Wat mij wel hielp was de sinaasappel geur. Ik las dat deze olie zou helpen tegen de misselijkheid. Mijn misselijkheid ging niet bepaald weg door aan het flesje te ruiken maar, het maakte dat het meer dragelijk was. Ik werd ook gewoon blij door aan het flesje te ruiken.
Op dit moment verstuif ik sinaasappel het meeste in huis omdat ik de geur echt zo geweldig vind! Nog meer dan voor de zwangerschap.

De Gentle baby is een olie die je sowieso in huis moet hebben als je kleintje er is. Een olie die wonderen doet, ze brengt rust over je kleintje en over jou. Ook voor de zwangerschap en tijdens de bevalling kan je deze gebruiken om tot rust te komen. De geur is echt heerlijk!

Om de striemen voor te zijn heb ik een striemenzalf gemaakt. Deze ben ik beginnen gebruiken als mijn buik echt is beginnen groeien. Ik heb deze gemaakt van kokosolie, amandelolie, shea boter, geranium, patchouli, lavendel en frankinsence.

Ja hoor, tijdens je zwangerschap is de kans groot dat je te maken krijgt met aambeien. Als je al gevoelige darmen hebt zoals mij dan is de kans echt zeer groot. Dat is echt heel vervelend en kan pijnlijk zijn! Daarom heb ik een zalfje gemaakt van kokosolie, amandelolie, geranium, lavendel en frankinsence. Deze smeer ik zoveel als ik zelf wil.

De Rose ointment van Young Living is ook zeker een aanraden voor tepelkloven. Als je borstvoeding wilt geven is het belangrijk dat je je tepels goed gaat verzorgen, daar helpt deze zalf goed voor. Je kan deze zalf ook voor andere droge plekken op je huid gebruiken, altijd handig om in huis te hebben.
Wist je dat je je tepel wat kan voorbereiden op borstvoeding? Je doet dit door geregeld je tepels tussen duim en wijsvinger te houden en rustig aan te trekken. Je tepels zijn enorm gevoelig dus bouw dit langzaam op en doe dit rustig. Ik doe dit altijd onder de douche. Eenmaal je kleintje er is en aan je tepels gaat zuigen, wordt je tepel helemaal tot vanachter de huig getrokken. Je kan ze dus al maar beter voorbereiden.

De Perineum olie van Weleda. De Perineum is dat stukje tussen je anus en vagina. Dat is het plekje dat tijdens de bevalling gaat rekken en soms ook kan gaan scheuren. Om een scheur zo goed mogelijk te voorkomen is het aangeraden om deze plek te masseren. Niet gemakkelijk als je buik als maar dikker wordt! Je kan dit best doen als je op je zij ligt. Je doet wat van de olie op de vinger die je gebruikt en daarmee ga je de plek goed masseren. Zo maak je je Perineum al soepel. Je hoeft dit zeker nog niet vanaf het begin te doen. Je begint er wel al zeker mee vanaf 30 weken, hoe vroeger hoe beter natuurlijk.

Als je graag thuis wilt bevallen of in een ziekenhuis zonder epidurale dan kan je eens gaan nadenken over hypnobirthing. Je leert hier ademhalingstechnieken waarbij je de weeën kan opvangen. Je kan hier een cursus over volgen of je kan dit zelf thuis doen aan de hand van een boek en Youtube.
Ik heb het boek hypnobirthing van Marie Mongan in huis gehaald.

Lees je graag nog wat boeken? Dan is het boek ouderschap vanuit je hart van Lida van Ruijven-Bank echt de moeite! Hier leer je bewust kijken naar je zwangerschap. Dit boek heeft me al enorm veel tips bijgebracht.

Dit waren mij tips tot nu toe! Ik hoop jullie geïnspireerd te hebben en als jullie vragen hebben , mag je deze altijd stellen!

 

Liefs,

Jolien


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Svea
2 jaar geleden

Lieve lieve Jolien,
Wat een prachtige sait 😍
Het is je weer gelukt.
Waarschijnlijk met vallen en opstaan.
Maar als ik naar je zie ben je echt een voorbeeld voor veel mensen. 😘
Als ik naar de foto's kijk en alles lees heb ik weer zin om zwanger te worden 😁
Maar dit is toch mijn grens. Haha

Ik wens je nog heel veel sucses met je dromen die uitkomen πŸ€

Kusjes Svea